Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (2024)

Honden hebben natuurlijk een hondenmand nodig. In een drukke tijd zoals de onze zijn veel mensen gek op hun bed. Na een dag van hard werken, veel stress, sociale verplichtingen en heen en weer reizen, is er niks lekkerder dan neervallen op een zacht bed. Nou hebben honden natuurlijk niet dezelfde dingen te doen in een dag als wij mensen hebben, maar dat neemt niet weg dat ze zich vaak behoorlijk druk maken en ook graag een lekker bedje hebben om in uit te rusten.

In een drukke tijd zoals de onze zijn veel mensen gek op hun bed. Na een dag van hard werken, veel stress, sociale verplichtingen en heen en weer reizen, is er niks lekkerder dan neervallen op een zacht bed. Nou hebben honden natuurlijk niet dezelfde dingen te doen in een dag als wij mensen hebben, maar dat neemt niet weg dat ze zich vaak behoorlijk druk maken en ook graag een lekker bedje hebben om in uit te rusten. Honden hebben daar natuurlijk een hondenmand voor.

Hondenmanden bestaan in heel veel soorten en maten en dat is maar goed ook, want honden bestaan ook in heel veel soorten en maten. Net zoals elke hond een andere kleur, grootte en persoonlijkheid heeft, heeft elke hondenmand dat ook. Het is belangrijk een hondenmand te kiezen die goed past bij uw hond, maar waar moet u dan eigenlijk op letten? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan begint bij het uitzoeken van een geschikte hondenmand.

Hondenmanden

Ligkussens

Benchkussens

Koelmatten

Een goede hondenmand

Ongeacht welke hondenmand u koopt, is het belangrijk dat de mand van goede kwaliteit is. U wilt natuurlijk niet dat uw hond hem binnen een paar weken kapot heeft gemaakt, of dat er scheuren in ontstaan. Wij kunnen u geruststellen: bij Huisdierenbazaar verkopen wij alleen hondenmanden van merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit. U kunt er bij onze producten dus zeker van zijn dat alle naden goed afgewerkt zijn, de stoffen stevig in elkaar zitten en tegen een stootje kunnen en dat de mand er lange tijd mooi uit blijft zien. Over de kwaliteit van uw nieuwe hondenmand hoeft u zich bij onze webshop dus absoluut geen zorgen te maken. Dat zorgt ervoor dat u beter kunt letten op de andere belangrijke punten.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (1)

Ja

Duvo+ hondenmand Textura Eco Bruin XL 120 x 80 cm

€129,99

Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Ja

Duvo+ hondenmand Textura Eco Bruin L 100 x 70 cm

€109,99

Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Onze manier om de kwaliteit te waarborgen is door merken te verkopen waar wij achter staan. Zo vindt u in onze dierenwinkel bijvoorbeeld SnObbs hondenmanden, Beeztees hondenmanden of Curver hondenmanden. Alle merken die in onze winkel liggen, hebben een heel eigen uitstraling. SnObbs gaat voor luxe en voelt aan als een duur hotel voor uw hond. Beeztees is een meester in het combineren van functionaliteit met humor en daarom zien Beeztees designs er altijd ongedwongen en speels uit. Curver kennen we natuurlijk als fabrikant van kunststof voorwerpen en ook hun hondenmanden zijn mooi afgewerkte kunststof hondenmanden, waar meestal nog een los hondenkussen in moet.

Hoewel al deze merken het dus over een andere boeg gooien, is de kwaliteit bij allemaal hoog. Overigens geldt dit niet alleen voor onze merken hondenmanden, maar voor alle producten die wij in de webshop hebben liggen.

Ook kunt u bij ons orthopedische hondenmanden kopen. Het gaat hier om hondenmanden of hondenkussens die zich vormen naar de houding, het gewicht en de vorm van de hond, om zo de belasting van de gewrichten zo min mogelijk te houden. Dit soort hondenbedden zijn voor alle honden aan te raden, maar vooral voor honden met gewrichtsproblemen onontbeerlijk. Lees hierover meer in onze huisdierenencyclopedie.

Hoe groot moet een hondenmand zijn?

Uiteraard ook heel belangrijk om op te letten, is de maat van de mand. Een kleine hond kan met een kleinere mand toe dan een grote hond. Het beste kunt u ervoor zorgen dat uw hond een mand heeft die zo groot is dat hij zich helemaal kan uitrekken. Honden slapen over het algemeen opgekruld, maar af en toe hebben ze nog wel eens de neiging om languit te gaan liggen. Het ziet er dan een beetje raar uit als hij met zijn poten over de rand ligt.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (5)

Maar hoe bepaalt u de juiste maat voor uw hond wanneer u online een hondenmand koopt? Kijk om te beginnen altijd goed naar de binnenmaten van de mand. Maten als S, M en L kunnen namelijk per merk verschillen. Een hond van 10 kilo heeft een hondenmand nodig van ongeveer 50 centimeter breedte. Iets meer is natuurlijk niet erg. Weegt uw trouwe bondgenoot een kilo of 20? Hou dan een binnenmaat van zo’n 70 centimeter aan. Voor honden die rond de 35 kilo wegen is een hondenmand van 90 centimeter breed optimaal.

Mocht u een puppy hebben, kijk dan naar hoe groot hij als volwassen hond zal worden. Het heeft weinig zin om een kleine mand te kopen voor uw puppy, alleen maar om die binnen een jaar te moeten vervangen door een grotere als hij gegroeid is. Over het algemeen is het minder erg een te grote hondenmand te hebben voor uw hond, dan een te kleine.

Ontvang 2.500 spaarpunten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang eenmalig spaarpunten.

Materiaal van de hondenmand

Bij Huisdierenbazaar hebben wij verschillende soorten hondenmanden, die ook van verschillende materialen gemaakt zijn. Als eerste is er een verschil tussen hondenmanden die meer op voorgevormde hondenkussens lijken en manden die echt bestaan uit een losse mand waar nog een kussen in gelegd kan worden. De keuze tussen deze varianten is voor een groot deel een persoonlijke. Misschien vindt u een rieten hondenmand er mooi authentiek uitzien en kiest u met die reden voor zo'n mand. Een hondenmand uit één stuk kan ook lekker makkelijk zijn.

Waar u bij de keuze van materiaal op kunt letten, is het gedrag van uw hond. Als uw hond graag op voorwerpen bijt, is een rieten mand bijvoorbeeld niet altijd de beste keuze, omdat de kans bestaat dat hij zijn tanden in het riet zet en de mand snel beschadigd raakt. In dat geval is een plastic mand, of een van stevige stof misschien een beter idee.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (6)

Elke hondenmand bevat een kussen, of het nou de mand zelf is, of dat er een kussen in de mand gelegd moet worden. Ook het materiaal van dit hondenkussen is belangrijk om in overweging te nemen. Het gaat hier vooral om de plaats van de mand en het gedrag van uw hond. Voor een hondenmand in de woonkamer, waar veel mensen hem zien, is het misschien leuk om een aantrekkelijke stof te kiezen, zoals een zachte, harige stof. Komt de mand echter ergens te staan waar hij gemakkelijk vies kan worden, zoals in een bijkeuken of iets dergelijks, dan is het handiger om een synthetische stof te kiezen, die eenvoudig schoon te maken is.

Over schoonmaken gesproken, bij Huisdierenbazaar letten we er altijd op dat we alleen hondenmanden en hondenkussens verkopen waarvan de hoes (of in sommige gevallen het hele kussen) in de wasmachine kan. Dat is dus alvast iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Hondenmanden in verschillende seizoenen

Mensen vervangen vaak in de zomer hun dikke deken voor een dunnere, of slapen alleen onder een laken, als het echt warm is. Ook voor honden is het prettig om in de zomer ergens anders te slapen dan in de koude wintermaanden. In de zomer is het handig als een stof niet al te snel opwarmt. Een goede keuze is dan een leren hondenmand, of een plastic of rieten hondenmand, met alleen een dun hondenkussen of zelfs een dekentje erin. In de winter is het juist prettig voor de hond om een dik kussen te hebben met een zachte stof die snel warmte opneemt. Dan is bijvoorbeeld een mand met een hoge rand van teddyberenstof een prima optie.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (7)

Kleur en design

Als laatste is er dan natuurlijk nog de kleur om op te letten. De meeste hondenmanden hebben een bruine of grijzige kleur. Sommigen hebben een patroontje. Deze kleuren worden het meest gebruikt, omdat hier de haren van de hond niet zo in opvallen. Het is toch altijd een beetje een vies gezicht, als een vrolijk gekleurde hondenmand helemaal vol met losse haren ligt.

Bij het kiezen van een kleur voor de hondenmand, kunt u uiteraard kijken naar uw eigen inrichting. Zeker als de hondenmand in de woonkamer moet komen te staan, is het prettig als hij qua design bij de rest van de meubels past. Daarnaast is het ook een beetje raar als de mand dezelfde kleur heeft als uw hond. Op die manier 'verdwijnt' de hond bijna in zijn mand, als hij gaat slapen. Als u graag naar uw huisdier kijkt (en laten we wel wezen, wie doet dat nu niet?) is het dus handig een mand te kiezen die een lichtere of donkerdere kleur heeft dan de hond zelf.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (8)

Soorten hondenmanden

Zoals we al eerder vertelden zijn er verschillende soorten hondenmanden. Graag lichten wij voor u welke hondenmanden u zoal bij Huisdierenbazaar kunt vinden. We hebben een ruime selectie aan manden op voorraad. Zo weten we zeker dat er ook iets voor uw lieve viervoeter bij zit. Of dat nu een kleine, pittige chihuahua is of een vriendelijke lobbes van majestueuze afmetingen.

Eerder noemden we al de rieten hondenmand. Deze klassieker staat natuurlijk prachtig bij een landelijk interieur, maar kan eigenlijk overal wel. Een rieten hondenmand staat erg gezellig in huis en geeft uw woonkamer direct een knusse touch. In onze online winkel zijn verschillende rieten hondenmanden van Kubu verkrijgbaar. Deze worden gevlochten van hoogwaardig materiaal en staan voor kwaliteit, comfort en een mooi design.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (9)

Een hondenmand van stof voelt heerlijk zacht en comfortabel aan voor uw hond. Daarnaast ziet een stoffen hondenmand er gewoon heel gezellig en knus uit in huis. Snel vies? Nee hoor. En mocht hij toch vies worden, kunt u de zowel de hoes van de mand als de hoes van het binnenkussen gewoon in de wasmachine stoppen. Voor uw hond het doorheeft is hij weer schoon. Handig toch?

Ook zijn er hondenmanden in nylon verkrijgbaar. Wij verkopen diverse hondenmanden met een waterafstotende, nylon hoes. Deze trendy hondenmand is in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Het materiaal is zeer stevig en moeilijk stuk te krijgen: ideaal voor de wat wildere hond dus. Ook hebben deze hondenmanden een hip design dat goed samengaat met nagenoeg elk interieur. De nylon hoes is gemakkelijk te wassen in de wasmachine. Op die manier heb je dus nooit een vieze, harige hondenmand in huis!

Tot slot is er nog de plastic hondenmand. Deze hondenmand is oersterk en gaan eigenlijk nagenoeg nooit kapot. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor honden die hun tanden nog wel eens in hun slaapplek willen zetten. Daarnaast is een hondenmand van plastic natuurlijk gemakkelijk schoon te houden. Handig wanneer uw hond lekker vies wordt tijdens de wandelingen! Kijk hiervoor eens naar onze Curver hondenmanden.

Het is dus een beetje aan uw hond en zijn eigenschappen en grootte welke hondenmand het meest geschikt is. Zorg in ieder geval altijd dat een kleine hondenmand niet te klein is. Liever iets te veel slaapruimte dan iets te weinig. U slaapt zelf toch ook niet graag in een te klein bed? Bepaal ook welk materiaal geschikt is voor uw hond. Een kleine, rustige hond heeft andere mandbehoeften dan een ruige hond die graag op spullen kauwt.

Ja

Snobbs hondenmand Dalton 5 120 x 85 cm Taupe

€149,95

Niet op voorraad

Ja

Snobbs hondenmand Dalton 4 100 x 80 cm Taupe

€129,95

Niet op voorraad

Ja

Snobbs hondenmand Dalton 3 90 x 70 cm Taupe

€109,95

Niet op voorraad

Hondenkussens

Zoals we al noemden bestaan er dus hondenmanden die een losse mand en een los hondenkussen bevatten en hondenmanden uit één stuk, die eigenlijk zelf al een hondenkussen zijn. In die zin is de grens tussen hondenmanden en hondenkussens eigenlijk heel vaag. Een ligkussen voor de hond kan inderdaad variëren van een groot, stevig, plat kussen, tot een hele voorgevormde mand die helemaal zacht is. Bij Huisdierenbazaar verkopen we beide varianten en ook hondenkussens die speciaal gemaakt zijn voor een bepaalde soort hondenmand, zoals sommige kussens van Designed by Lotte.

Zoekt u speciaal een orthopedisch hondenkussen? Die hebben we zeker ook in ons assortiment. Wanneer u door de categorie ‘ligkussens hond’ heen scrolt zult u ze vanzelf tegenkomen. Door de variatie in grootte, kleur en model kunt u ook bij onze orthopedische hondenkussens vast iets vinden dat u (en natuurlijk uw hond) bevalt.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (13)

Of u kiest voor een hondenmand of hondenkussen is volledig aan u. Het hangt ervan af wat u zelf mooi vindt staan en natuurlijk waar uw hond het lekkerst op slaapt. Dat laatste moet meestal uit ervaring blijken. Maar geen zorgen, honden zijn niet zulke kieskeurige beesten. Zolang hun hondenmand of hondenkussen groot genoeg is, zullen ze meestal heerlijk liggen.

Ja

51DegreesNorth Mattress Rose XXL 119 x 73 x 5 cm

€84,95

Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Ja

51DegreesNorth Mattress Como Rose XL 104 x 68 x 5 cm

€74,95

Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Ja

51DegreesNorth Mattress Como Rose L 88 x 55 x 5 cm

€59,95

Niet op voorraad

Hondenmanden online kopen

Als u deze pagina heeft gelezen, weet u als het goed is nu precies wat voor hondenmand geschikt is voor uw hond. Het is dus tijd geworden om er eentje uit te zoeken. Bij Huisdierenbazaar hebben wij een uitgebreid assortiment aan hondenmanden van verschillende materialen, kleuren en groottes, zodat er voor elke hond wel iets moois bij zit. Naast goedkope hondenmanden kunt u bij ons ook een hondenbench kopen en benchkussens. Benches voor honden kunnen zowel als trainingsmiddel, als als slaapplaats gebruikt kunnen worden. Bij Huisdierenbazaar kunnen wij met tots zeggen dat wij merken verkopen die echt garant staan voor kwaliteit. Onze hondenmanden zijn bijvoorbeeld van Beeztees, Curver, Designed by Lotte, Napzz maar ook SnObbs en Jack&Vanilla zijn te vinden in ons assortiment. Ook verkopen wij verschillende soorten hondenvoer van de beste merken.

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (17)

Als u nog meer informatie wilt over hondenbedden die ook nog heel goed zijn voor de gewrichten van uw hond, lees dan onze informatiepagina over orthopedische hondenbedden. Ook hebben wij meer informatie voor u over houten hondenmanden of steigerhouten hondenmanden. Heeft u al genoeg gelezen? Dan kunt u direct door naar onze catalogus om onze verzameling van hondenmanden en hondenkussens eens goed te bestuderen. Wij wensen u in ieder geval veel plezier met uw nieuwe hondenmand.

Veel producten gratis verzonden

Ruilen binnen 30 dagen

Echte winkel in De Rijp (NH)

+5000 producten op voorraad

Hondenmand kopen - Voordelig online - Huisdierenbazaar (2024)
Top Articles
Lump of Coal Rice Krispie Treats Recipe
50 Recipes to Celebrate Feast of the Seven Fishes
417-990-0201
No Limit Telegram Channel
Us 25 Yard Sale Map
Geodis Logistic Joliet/Topco
Arrests reported by Yuba County Sheriff
Scentsy Dashboard Log In
Catsweb Tx State
Uvalde Topic
Caroline Cps.powerschool.com
Tcu Jaggaer
Readyset Ochsner.org
Charmeck Arrest Inquiry
RBT Exam: What to Expect
Hijab Hookup Trendy
Elizabethtown Mesothelioma Legal Question
Dc Gas Login
9044906381
Pricelinerewardsvisa Com Activate
Sound Of Freedom Showtimes Near Cinelux Almaden Cafe & Lounge
Puretalkusa.com/Amac
Hocus Pocus Showtimes Near Amstar Cinema 16 - Macon
Fraction Button On Ti-84 Plus Ce
Nevermore: What Doesn't Kill
Menus - Sea Level Oyster Bar - NBPT
Pirates Of The Caribbean 1 123Movies
Integer Division Matlab
Ontdek Pearson support voor digitaal testen en scoren
Shoe Station Store Locator
No Limit Telegram Channel
Cosas Aesthetic Para Decorar Tu Cuarto Para Imprimir
Yayo - RimWorld Wiki
Visit the UK as a Standard Visitor
Www Mydocbill Rada
*!Good Night (2024) 𝙵ull𝙼ovie Downl𝚘ad Fr𝚎e 1080𝚙, 720𝚙, 480𝚙 H𝙳 HI𝙽DI Dub𝚋ed Fil𝙼yz𝚒lla Isaidub
Uno Fall 2023 Calendar
LG UN90 65" 4K Smart UHD TV - 65UN9000AUJ | LG CA
Barbie Showtimes Near Lucas Cinemas Albertville
Bridgestone Tire Dealer Near Me
Mark Ronchetti Daughters
Learn4Good Job Posting
Worlds Hardest Game Tyrone
Petsmart Distribution Center Jobs
De beste uitvaartdiensten die goede rituele diensten aanbieden voor de laatste rituelen
Vanessa West Tripod Jeffrey Dahmer
Facebook Marketplace Marrero La
Cox Outage in Bentonville, Arkansas
MSD Animal Health Hub: Nobivac® Rabies Q & A
Postgraduate | Student Recruitment
Ratchet And Clank Tools Of Destruction Rpcs3 Freeze
San Diego Padres Box Scores
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6328

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.