36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Ben je op zoek naar leuke, betaalbare restaurants in Rotterdam? Dat willen we natuurlijk allemaal wel! Gelukkig is er in onze stad keuze genoeg. Omdat we toch graag een beetje aan ons budget denken (we blijven Nederlanders!) delen we hieronder leuke en betaalbare restaurants in onze stad. Hierbij hebben we ook rekening gehouden met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Pasta’s, pizza’s, curries, een overheerlijke kom ramen, in dit artikel kun je allerlei heerlijke restaurants in Rotterdam met verschillende keukens vinden waar je lekkere én betaalbare gerechten kunt bestellen. Natuurlijk is alles relatief, daarom delen we ook wat prijzen erbij. Vergeet niet te reserveren, dan weet je zeker dat je een plekje hebt. Eet smakelijk alvast!

Lees ook ons artikel met leuke nieuwe hotspots en ontdek onze favoriete restaurants in Rotterdam!

1. Soi3

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Soi3 is een fijn Thais restaurant op de West-Kruiskade. Het restaurant heeft een modern, kleurrijk interieur en er hangt altijd een fijne sfeer. In de zomer kun je hier ook lekker buiten zitten aan een van de roze klaptafeltjes.

Op het menu van Soi3 vind je een ruime keuze aan lekkere, betaalbare gerechten. Deze worden geserveerd in plastic bordjes en kommen.

Weet je niet wat je moet kiezen? Bestel dan een Thaise klassieker, met als hoofdgerecht bijvoorbeeld de lekkere Keang kieuw waan (Thaise groene curry) voor €16 of de Phad Thai voor €15,50 Reken daar €3,00 bij als je er witte rijst naast wilt eten.

Adres

West-Kruiskade 63A, 3014 AM Rotterdam

2. Zainab Roshni Mahal

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

Op de Nieuwe Binnenweg vind je Zainab Roshni Mahal, een Indiaas/Pakistaans restaurant. Zodra je binnenstapt, waan je je even in een ander land. Het interieur heeft een hoop leuke details, van de bijzondere muur met ingebouwde “kaarsjes” tot aan de kleurrijke lampen en het felgroene tafelkleed rondom de buffettafel.

Bij Zainab schuif je aan voor een all you can eat open buffet voor €23,50 per persoon. Dit is exclusief drank en naan brood. Liever van het menu bestellen? Ook dat is mogelijk.

Op de uitgebreide kaart staan allemaal authentieke Pakistaanse en Indiase gerechten. Een linzensoepje heb je al voor €4,75, garnalen pakora (gefrituurde garnalen, heerlijk als voorgerecht) voor €6 en de mix vegetable curry voor €11,50. Bestel heerlijke naan erbij voor €3 en je hebt een overheerlijke maaltijd!

Ook leuk: kinderen van 4 tot 9 jaar eten voor de helft van de prijs en tot 3 jaar eten ze hier gratis.

Adres

Nieuwe Binnenweg 317, 3021 GH Rotterdam

3. What’s Up India

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)
Bij What’s Up India geniet je volop van verse Indiase gerechten in hun eigenzinnig, ietwat kitscherig interieur.

Op hun uitgebreide menukaart is er voor ieder wat wils! Neem vooraf de lekkere samosa’s vanaf €4,50. Een heerlijk (vegetarisch) hoofdgerecht heb je hier al rond de €8, zoals de Channa Masala, Dal Fry of Dal Tadka. Reken daar nog €2,25 bij voor een simpele naan en €3,50 voor Basmati rijst.

Trek gekregen in Indiaas eten? Lees ons artikel met de lekkerste Indiase restaurants in Rotterdam!

Adres

Eendrachtsweg 27 B-BE, 3012 LB Rotterdam

4. XI’AN DELICIOUS FOODS

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Een andere betaalbare optie is Xi’an Delicious Food op de Karel Doormanstraat.

Xian is een stad in het Noordwesten van China. Restaurant Xi’an Delicious Foods is naar deze stad vernoemd. Hier serveren ze authentieke gerechten uit Xian, zoals noedelsoep, dumplings, Chinese crepes en rijstgerechten.

De open keuken geeft je een kijkje in het proces van vers bereide noedels (dun, dik en driehoeks bami). Hier kom je echt voor het eten en de prijs! Het interieur is simpel, met op de muur verschillende gerechten afgebeeld.

Een grote kom vegetarische noedelsoep heb je al voor €9, een grote kom noedelsoep met kip voor €12. Ze hebben ook dimsum, zes stuks vanaf €4,20, en Chinese crepes vanaf €6 (en die zijn echt groot!).

Adres

Karel Doormanstraat 449A, 3012 GH Rotterdam

5. Yellow River Lanzhou handpulled Noodles

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Midden in Rotterdam Centrum, op de Mauritsweg, vind je Yellow River. Hier maken ze authentieke Lanzhou handpulled noodles. Het is mogelijk om te kiezen uit zes verschillende soorten noedels (thin, regular, thick, wide, wider en diamond).

Als je binnenkomt kun je bij de balie jouw bestelling doorgeven. Net zoals bij Xi’an Delicious Foods kijk je bij Yellow River zo de keuken in en zie je hoe de noedels handgetrokken worden.

Na het plaatsen van jouw bestelling krijg je een pieper mee en die gaat af als je bestelling klaar is. Het gerecht kun je dan ook weer zelf afhalen en meenemen naar je tafeltje. Handig om te weten is dat je ook allemaal bijgerechtjes kunt opscheppen! Deze staan ook bij de bestelbalie/keuken.

Het is een restaurant waar je echt komt voor het eten. Het eten is van hoge kwaliteit, maar het restaurant is niet perse bestemd voor lang tafelen. Een kom noedels heb je voor rond de €20. Er zijn vegetarische en halal opties.

Ontdek nog meer Chinese restaurants in Rotterdam!

Adres

Mauritsweg 46A, 3012 JV Rotterdam

6. Sabor Sabor

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Bij Sabor Sabor reis je via de gerechten naar verschillende gebieden in Mexico. Elk gerecht komt weer uit een ander deel van het land. Alles is ook lekker kleurrijk en heel smaakvol. Het meeste kan je ook samen delen, altijd gezellig en zo proef je van alles wat.

Tijdens mijn bezoek heb ik (samen met mijn vriend) een hoop mogen proeven, waaronder de Guacamole sol y luna (€12,10), Sopa azteca (tortilla soep voor €8,70) en Calabacitas enchiladas (veganistische enchilada’s voor €18,50).

Elke week stelt Sabor Sabor weer een nieuw drie- en viergangen verrassingsmenu van de chef samen. Dat is een leuke en betaalbare manier om van alles te proeven! Het driegangenmenu kost €25,50 per persoon en het viergangenmenu €31. Je kan kiezen uit kip, vlees, vis, vegetarisch of veganistisch.

Adres

Adrien Mildersstraat 11a, 3022 NB Rotterdam

7. Supermercado

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)
Bij Supermercado eet je lekker en betaalbaar! Ze hebben hier heerlijke taco’s, salades, vlees van de grill en nog veel meer.

Een aanrader is de vegan Ensalada Supermercado met quinoa, granaatappel, rozijn, kikkererwten en mango-chilidressing voor een mager prijsje van €7,50 (klein) of €13 (groot). Taco’s zijn €4,25 per stuk, ceviche heb je vanaf €9,50 en natuurlijk moet je vooraf gaan voor de nachos (€11,50). Of bestel een lekkere empanada voor €3,50 per stuk.

Supermercado is de uitgelezen plek om met een groep vrienden samen gerechtjes te delen, maar het is ook een super leuke date plek. Ze serveren ook nog eens uitstekende exotische co*cktails!

Ontdek nog meer leuke co*cktail barretjes in Rotterdam.

Adres

Schiedamse Vest 91A, 3012 BG Rotterdam

8. Spaghetteria

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)
Spaghetteria is een gezellig, laagdrempelig Italiaans restaurant. In Rotterdam hebben ze twee locaties: één op de Nieuwe Binnenweg en één op de Pannekoekstraat. Er zijn bij Spaghetteria geen tafeltjes voor twee, maar juist lange tafels waar iedereen kan aanschuiven. Zo is er altijd wel een plekje!

Op het dagelijks wisselende kaart staan zes verschillende pasta gerechten, gemaakt met verse ingrediënten. Van de zes gerechten zijn er drie die dagelijks variëren: de vegetarische ravioli, de vispasta en de papperdelle met vleesragout.

De drie vaste gerechten zijn de arrabbiata, de Toscaanse worst en de frutti di mare (mits in het seizoen, zo niet worden ze vervangen door mosselen). De prijzen van de gerechten variëren tussen de €13,50 en €19,50.

Spaghetteria maken zelf hun pasta in hun eigen laboratorio artigianale, een ambachtelijke werkplaats waar ze volgens de traditie van het Italiaanse pastagilde verschillende soorten pasta’s maken.

Adres

Nieuwe Binnenweg 77, 3014 GE Rotterdam

Pannekoekstraat 76, 3011 LK Rotterdam

9. PizzaBar di Vicini

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)
Ken jij Pizzabar Di Vicini in Kralingen al? Met hun heerlijke ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid is het iedere dag een pizza party!

Pizza chef Ayad Ezzarouali staat dagelijks in de keuken om iedereen te voorzien van dunne, knapperige, fluffy, glutenvrije of vega(n) pizza’s van de plaat. Je hebt al een pizza Margherita voor €12 en een pizza Formaggi voor €16.

Ook lekker om eens te proberen, is de homemade lasagne met salade, deze kost €16. Zeker niet duur én heel lekker!

Adres

Lusthofstraat 2A, 3062 WN Rotterdam

10. Panzerò Italian StrEat Food

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)

Gek op de Italiaanse keuken, maar wil je weleens wat anders dan pasta of pizza? Dan is Panzerò op de Botersloot het juiste adresje voor jou.

Hier kom je niet voor de typische pizza- of pasta-avond, maar voor de Apulische keuken. Bij Panzerò eet je traditionele gerechten uit Puglia, Italië.

Je kunt hier dan ook vooral terecht voor heerlijke Panzerotto: een gefrituurde calzone met een vulling gemaakt van verse Italiaanse ingrediënten. Bestel bijvoorbeeld de klassieke Panzerotto met tomatensaus, verse mozzarella en chilipeper uit Puglia voor €4,50 of de Vegano met allemaal groentes voor €5,80.

Adres

Botersloot 50A, 3011 HH Rotterdam

11. Deli Tasty

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (11)
Voor ongeveer €10-20 per persoon kan je lekker Vietnamees eten bij Deli Tasty. De prijzen van de voorgerechten liggen tussen de €5 en €10. Je hebt een noedelsoep vanaf €10, wat al een hele maaltijd op zich is.

Het restaurant heeft een leuk interieur die je ook echt aan Vietnam doet denken, met bijvoorbeeld typische rieten hoedjes aan de muur.

Adres

Meent 40, 3011 JL Rotterdam

12. Pho

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (12)

Buns, rijstschotels, spring rolls, rice paper rolls én natuurlijk de bekende pho noedelsoep. Bij restaurant Pho eet je volgens de Vietnamese keuken heerlijke gerechten voor een mooie prijs.

Voor Banh Xeo Chay (Vietnamese pannenkoekjes) betaal je bijvoorbeeld €15,50 en voor Banh Thit Ga (twee gestoomde bun broodjes) €10.Met een drankje erbij ben je voor onder de €20 helemaal klaar!

Adres

West-Kruiskade 1A, 3014 AJ Rotterdam

13. MÉMÉ VIETNAMESE STREETFOOD

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (13)

Gek op Vietnamees streetfood? Dan wil je naar MéMé. Dit restaurant is gespecialiseerd in gezond en authentiek Vietnamees eten.

Je eet hier loempia’s vanaf €3,50, bapao vanaf €3 en verse lenterollen vanaf €6. Als hoofdgerecht eet je hier bijvoorbeeld de overheerlijke vegan kokoscurry met aardappelen, paddestoel en mix groenten (€12,95) en rijst met kip in huisgemaakte pindasaus voor €13,75.

Adres

Zuidplein 88, 3083 CW Rotterdam

14. Nieuw Rotterdams Café

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (14)
Bij Nieuw Rotterdams Café kun je terecht voor lekkere drankjes, bar bites, lunch en dinner. En het is hier verrassend betaalbaar! Vanaf €14,50 heb je bijvoorbeeld al een heerlijke poké bowl.

Er zijn bij NRC onder de noemer Viva Las Vegan heel veel veganistische gerechten te bestellen! Bestel bijvoorbeeld de vegan Kapsalon, gemaakt met Redefine pulled lamb, voor €21,50, de Bao Buns voor €14,50 of de Viva Las Vegan proefplank met met spring rolls, kapsalon met Redefine pulled lamb, poké bowl Salmno & bao buns met Redefine pulled pork voor €22,50

De centrale locatie op de Witte de Withstraat is ook ideaal natuurlijk! Een echte aanrader dus.

Eet je graag veganistisch? Bezoek ook eens een van deze vegan restaurants in Rotterdam!

Adres

Witte de Withstraat 63, 3012 BN Rotterdam

15. Vessel11

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (15)
Als je op zoek bent naar een restaurant op een unieke locatie, is Vessel11 zeker een aanrader! Vessel11 is namelijk een boot aangemeerd in het centrum van Rotterdam.

Hun menu is geïnspireerd op de Britse keuken, met een seizoensgebonden en moderne twist. De voorgerechten starten vanaf €7,50 en de hoofdgerechten vanaf €14,50. Bestel bijvoorbeeld de paprikasoep (€7,50) of gerookte zalm (€10,80) als voorgerecht. Als hoofdgerecht kun je bijvoorbeeld kiezen uit een Classic Ceasar Salad voor €14,50.

Wil je graag een keer aanschuiven bij de Sunday Roast? Dat kost je €23,50 voor slow roasted vlees, groentes, aardappeltjes, Yorkshire pudding en jus.

Op zoek naar meer inspiratie voor een uniek uitje? Check ons artikel met leuke unieke hotspots in Rotterdam!

Adres

Wijnhaven 101, 3011 WN Rotterdam

16. SHIN

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (16)

Zoals bij veel restaurants, is het maar net hoe gek je het zelf maakt bij SHIN. Bij deze Japanse tapasbar en matcha café deel je samen Japanse gerechtjes!

Het menu start met een liefdesbrief van eigenaresse Nanako naar haar man (en zakenpartner) Tony. Vervolgens zijn er verschillende “dates” mogelijk, eigenlijk keuzemenu’s voor twee personen!

Kies je bijvoorbeeld voor een Little Date (€37,50 voor twee personen), dan geniet je samen van vijf gerechten, waaronder de huisgemaakte Wakame Seaweed, Takoyaki (vijf stuks) en Crispy taco’s met ebi shrimp (twee stuks).

Los van de kaart bestellen is natuurlijk ook gewoon mogelijk. De prijzen voor de kleine tapas gerechten variëren tussen de €5,50 (bijvoorbeeld voor de vegan Koroké Shiitake Balls) en €9,50 (voor de Home-made Chicken Devil Devil Wings). De Specials zijn wat duurder en hierbij liggen de prijzen tussen €14,- voor de Big-Eye-Tuna Carpaccio en €38,- voor de Grilled Wagyu Steak (80 gram).

Overigens is Wagyu Steak normaal gesproken een stuk duurder. De eigenaren van SHIN importeren A5 wagyu uit Kagoshima, Japan en bieden het vervolgens voor de inkoopprijs aan in hun restaurant. Eigenaar Tony: “We hebben ervoor gekozen om geen winst op dit gerecht te maken, zodat het toegankelijker is voor onze bezoekers om echte Japanse wagyu te proeven. En ook verliefd erop te worden, zoals wij.”

Uiteraard wil je bij een matcha café ook iets van de matcha proeven. Je hebt een matcha ijsje vanaf €6,50 bij SHIN.

Adres

Rodezand 23b-25, 3011 AM Rotterdam

17. Japanese Curry House Kiiro

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (17)

Kiiro is de eerste Japanse curry house in Nederland. Hier kun je je eigen curries samenstellen en zoveel groentes toevoegen als je zelf wilt. De gerechten zijn simpel, maar heel smaakvol.

Voor €10,50 heb je bijvoorbeeld al Torpedo Gamba’s en voor €9,50 vegetarische dumplings. Aanrader!

Gek op de Japanse keuken? Bezoek dan eens deze Japanse restaurants in Rotterdam.

Adres

Posthoornstraat 524, 3011 WD Rotterdam

18. BISTROT-BAR FRÈRE

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (18)

Bistrot-Bar Frère is een redelijk nieuwe aanwinst in Blijdorp. Deze Franse bistrot is, in hun eigen woorden, “een plek voor iedereen die een voorliefde heeft voor Frans eten, groove, funk en hip-hop”. Dat klinkt toch heerlijk? En dan is het ook nog eens betaalbaar!

Bestel iets lekkers van de borrelkaart en combineer het met een heerlijke natuurwijn. Naast dat het een heerlijke plek is voor een borrel, kun je hier ook uitstekend dineren. Kies een menu voor Petite Faim (€12,50) of Grande Faim (€16,50), wat staat voor kleine honger of grote honger.

Adres

Statenweg 66A,3039 JG, Rotterdam

19. Gusto

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (19)

Bij Gusto proberen ze met zoveel mogelijk biologische producten te werken en bereiden ze hun pizza’s met verse ingrediënten. Het menu veranderd bij Gusto regelmatig, omdat ze met het seizoen mee koken.

Op het menu vind je ook verschillende vegetarische opties en ze hebben glutenvrij brood en pasta. Trek in een pizza of pasta? Die heb je vanaf €10,50 en €16,50.

Italiaans eten is altijd een goed idee! Hier vind je nog meer inspiratie voorItaliaanse restaurants in Rotterdam.

Adres

Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

20. De Pizzabakkers

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (20)
De naam zegt natuurlijk al genoeg, maar bij de Pizzabakkers bestel je heerlijke pizza’s. Van die pizza’s met een extra dunne, krokante bodem. Wie is er niet gek op?

Je hebt hier al een pizza Margherita voor €10. Is dat te simpel voor jouw smaak? De rijkelijk belegde Campagnola pizza kost €15. Eet smakelijk!

Nog meer inspiratie nodig? Lees hier welke restaurants in Rotterdam lekkere pizza’s serveren!

Adres

Pannekoekstraat 68A, 3011 LK Rotterdam

21. De Smaak van Afrika

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (21)
Bij de Smaak van Afrika kun je terecht voor de authentieke Afrikaanse keuken en dat voor een klein prijsje. De meeste hoofdgerechten liggen rond de €15.

Of kies de Nay tzom Heweswas, een feestelijke schotel met verschillende traditionele vegetarische gerechten voor twee personen. Dit kost €45,50 in totaal.

Adres

Goudsesingel 342A, 3011 KL Rotterdam

22. La Cazuela

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (22)
La Cazuela is een sfeervol mediterraans restaurant op de Proveniersstraat in Rotterdam. Voor wie deze locatie niet kent: achter centraal station zit een klein kruispunt met een mengelmoes van leuke restaurants.

Het tapasmenu van La Cazuela bevat invloeden uit Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal en Noord-Afrika. Het is mogelijk om hier a la carte te bestellen of ga juist voor het verrassingsmenu. Voor €26 krijg je twee gangen tapas en voor €30 drie gangen. Het menu bestaat uit vlees, vis en vegetarische gerechten, maar kan ook geheel vegetarisch.

Adres

Proveniersstraat 38, 3033 CK Rotterdam

23. AJISAN Authentic Tokyo Ramen

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (23)

Zin in een heerlijke kom Japanse ramen? Bezoek dan eens AJISAN op de Coolsingel. Een sfeervol restaurant met een tof interieur. Zo lijkt de bar echt op een ramen bar in Japan en het eerste wat je ziet als je binnenloopt is de toffe muurschildering.

Maar wat AJISAN echt uniek maakt is dat ze geen gebruik maken van chemische toevoegingen in hun gerechten. De ramen van AJISAN worden zo gezond mogelijk gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

De gerechten bij AJISAN zijn ook nog eens betaalbaar. Zo heb je een kom ramen vanaf €13,95. Daarnaast betaal je €14,95 voor een poké bowl en voor side dishes, zoals heerlijke gyoza, betaal je rond de €5.

Adres

Coolsingel 123, 3012 AG Rotterdam

24. Takumi Düsseldorf

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (24)

Nog zo’n fijne plek voor een kom Japanse ramen: Takumi Düsseldorf op de West-Kruiskade. Het is een klein restaurant, gevuld met leuke lampjes en andere decoraties, waardoor het er super knus en gezellig voelt.

Maar laten we het over het eten hebben! Het menu van Takumi is uitgebreid, met meer dan 15 soorten ramen. Je hebt hier al een kom ramen vanaf €14,50 of een curry vanaf €14.

Takumi heeft nog meer vestigingen in Rotterdam. Check hier nog meer leuke ramen bars in Rotterdam!

Adres

West-Kruiskade 9B, 3914 AJ Rotterdam

25. Soif

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (25)
Bij Soif in Delfshaven zit je gezellig aan het water. Vooral in de zomer is het leuk als je ook op het terras kan plaatsnemen. ‘S winters zit je knus binnen en warm je je zelf op met hun kaasfondue (dit kost €21,50 per persoon)!

Het is een eetcafé waar ze heerlijke soepen, salades, kaasfondue, risotto en veel meer serveren. Ook hebben ze heerlijke toetjes zoals de cheesecake, appeltaart en notentaart van Koekela.

De prijzen voor de voorgerechten liggen tussen de €9,50 en €14,50 en de prijzen voor de hoofdgerechten liggen tussen de €17,50 en €24,50. Wil je nog een toetje? Dan ben je tussen de €4,50 en €17,50 kwijt per persoon, of je kunt samen delen!

Adres

Mathenesserdijk 438 A, 3026 GV

26. Restaurant Bazar

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (26)
De Bazar aan de Witte de Withstraat is een waar begrip in Rotterdam en een uitstekende keus als je op je centjes moet letten.

Je hebt al een heerlijk voorgerecht rond de €6 en een hoofdgerecht rond de €15. De meeste gerechten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Je kan hier dus goed betaalbaar uiteten in Rotterdam, maar als je op zoek bent naar een betaalbare ontbijttent in Rotterdam, zit je hier ook goed.

Bazar is de ideale plek als je met veel mensen uiteten gaat. Kim deelt in haar artikel nog meer restaurants waar je met grote groepen terecht kunt!

Adres

Witte de Withstraat 16, 3012 BP Rotterdam

27. SUGO

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (27)

SUGO zit op meerdere locaties in Nederland, namelijk in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en natuurlijk in Rotterdam!

Bij SUGO serveren ze pizza al taglio. Dit is een pizza variant die wordt gebakken op grote rechthoekige platen en gesneden in lange stukken. Pizza al taglio betekent dan ook ‘gesneden pizza’.

Voor een pizza bij SUGO ben je rond de €15 kwijt. Neem ook eens een kijkje bij hun acties. Op het moment van schrijven zijn elke maandag alle pasta’s €10, op elke dinsdag alle pizza’s €10 en elke woensdag krijg je als student een regular SUGO pizza naar keuze en Moretti biertje voor €13,50.

Adres

Aert van Nesstraat 20, 3012 CA Rotterdam
Westblaak 87, 3012 KG Rotterdam

28. Hamburg

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (28)

Bij Hamburg serveren ze ‘proper’ burgers, gemaakt van verse ingrediënten en ‘eerlijk’ vlees. Dit betekent geen hormonen en antibiotica. Daarnaast heb je ook keuze om jouw hamburger te laten beleggen met de vegan ‘Beyond Meat’ burger.

Met je drankje erbij en een lekker patatje, heb je hier voor rond de €20 een goed gevulde buik!

Lees ook ons artikel met een overzicht van de beste burgers in Rotterdam!

Adres

Witte de Withstraat 94B, 3012 BT Rotterdam

29. BIRD

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (29)
Leuke feestjes én lekker eten: we love BIRD. Hier serveren ze naast hun heerlijke houtoven pizza’s ook genoeg andere gerechten.

Wat wij aanraden is om je te laten verrassen door de Chef’s Table op een dinsdag, ook wel ‘Tasting Tuesday’ genoemd. Op deze dag betaal je in plaats van €38,50 slechts €29,50 en krijg je een verrassingsvijfgangenmenu.

Of ga langs BIRD op een woensdag en geniet van pizza en bier (of fris) voor €15. Reserveer vooraf voor deze twee acties onder vermelding van ‘Tasting Tuesday’ of ‘Pizza Wednesday’.

Adres

26/28, Raampoortstraat 24, 3032 AH Rotterdam

30. Rozey

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (30)

Ook Rozey is een van onze favoriete betaalbare restaurants met een top prijs-kwaliteitverhouding. Met hun heerlijke onbeperkte vegetarische en veganistische gerechten genieten zelfs de grootste vleeseters.

Je eet hier voor €37,50 (€42,50 euro tijdens het weekend) onbeperkt. En dat is inclusief drankjes! Goede deal toch? Probeer de vegetarische burgers en friet, carpaccio van knolselderij, zeewierbitterballen, broodje pulled jackfruit of pompoen carbonara uit de oven.

Adres

Wijnhaven 85, 3011 WK Rotterdam

31. The Harvest

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (31)
Wil jij een lekkere warme huisgemaakte maaltijd, zonder ‘m zelf te maken? Breng dan een bezoek aan The Harvest, één van onze favoriete gezonde hotspots in Rotterdam. Hier gebruiken ze lokale en seizoensgebonden producten waarmee ze een heerlijk bordje voor je samenstellen.

Het werkt als volgt: eerst kies je de basis van het gerecht, vervolgens twee gerechten van de groenteboer en tot slot kun je er nog een vegetarisch gerecht of een stukje vlees erbij kiezen. Er zijn ook kant en klare bowls waar je uit kan kiezen! Afhankelijk van je keuze, betaal je tussen de €14 en €18. En geloof ons: je zit erna écht vol.

Adres

Proveniersstraat 36a, 3033 CK Rotterdam

32. De Kleine Ondeugd

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (32)

Al jaren zit dit Thaise restaurant verstopt in Kralingen. Bij De Kleine Ondeugd kun je kiezen uit een tweegangenmenu voor €27,50, driegangenmenu voor €29,50 of een viergangenmenu voor €34,50.

De gerechtjes zijn wisselend en altijd weer een verrassing. Denk aan pittige hapjes, Thaise soep, Thaise desserts en andere specialiteiten. Je eet hier wat de pot schaft, maar met liefde passen ze een paar ingrediënten aan om het vegetarisch te maken.

Een knus restaurant, ideaal voor liefhebbers van de Thaise keuken!

TIP: Probeer de vlindererwt bloesem thee, als ze het in de aanbieding hebben tijdens jouw bezoek. Deze thee veranderd van blauw naar paars als je er citroensap inperst en is ook nog eens heel gezond!

Adres

Oostzeedijk 348, 3063 CD Rotterdam

33. Le Souq Delfshaven

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (33)

Bij het Libanese restaurant Le Souq in Delfshaven worden verse, smaakvolle gerechten uit het Midden-Oosten geserveerd.

Zo heb je hier verschillende mezze’s. Dit zijn kleine Oosterse gerechten, eigenlijk soort voorgerechten, die ideaal zijn om te delen. De mezze’s gaan per twee personen en voor bijvoorbeeld tien soorten mezze betaal je €21,75 per persoon en voor 15 soorten €31 per persoon. Het is ook mogelijk om het per stuk te kiezen.

Kies bijvoorbeeld koude mezze’s zoals tabouleh (Libanese salade met peterselie, tomaat en tarwekorrels) voor €5,50 of Baba Ghannoudj (gegrilde auberginedip met tahina, knoflook en citroen) voor €4,75. Als warme mezze’s kan je o.a. kiezen uit falafel (€4,95) of batata harra (pittige aardappelblokjes met koriander, knoflook en citroen) voor €4,75. Super lekker allemaal!

Adres

Voorhaven 54B, 3024 RP Rotterdam

34. Restaurant Meram

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (34)

Restaurant Meram in Rotterdam West.

In Rotterdam vind je twee vestigingen van Meram: in Rotterdam West, aan het Mathenesserplein, en in Rotterdam Zuid, aan het Afrikaanderplein. Dit is een Turks restaurant waar je allerlei lekkers bestelt voor ontbijt, brunch en avondeten. Natuurlijk tegen een betaalbare prijs!

Het menu heeft echt heel veel keuze. Altijd lekker is de Turkse linzensoep (€5,50). De warme Turkse tapas beginnen vanaf €5,95. Kies vooraf bijvoorbeeld Sıgara böreği, oftewel deegrolletjes met feta (€5,95), Fırında Kaşarlı Manta, oftewelchampignons uit de oven (€6,95).

Verder hebben ze aardappelen op verschillende manieren bereidt vanaf €5,95, gerechten uit de pan vanaf €18,95 en verschillende pasta’s vanaf €10,95.

Adres

Mathenesserplein 91, 3023 LA Rotterdam

Afrikaanderplein 2, 3072 EA Rotterdam

35. Little V

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (35)

Ben jij dol op Vietnamees eten? Dan raden we Little V aan. Deze enorm populaire zaak in hartje centrum is niet alleen heel lekker, het is ook fantastisch ingericht. De planten, lampjes en houten prieeltjes maken het restaurant ontzettend sfeervol en geven het gevoel alsof je in Vietnam bent.

Op het menu kies je voor allerlei typische Vietnamese gerechten. Denk aan eenpansgerechten zoals Bún (vanaf €18), maar ook vis-, vlees- en groentegerechten om te delen, zoals vegetarische kokoscurry met groentes (€12,50), gamba’s & coquilles in kokoscurry (€18,50) en gegrilde kipkarbonade met citroengras (€13,50). Of laat je verrassen en ga voor een twee, drie of viergangen verrassingsmenu (tussen de €31 en €37).

Tot slot raden we aan om een van hun ontzettend lekkere (virgin) co*cktails of ice teas te proeven!

Ontdek nog meer goede Vietnamese restaurants in Rotterdam.

Adres

Grotekerkplein 109, 3011 GC Rotterdam

36. De Maaskantine

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (36)

De Maaskantine is een fijn restaurant met terras aan het water waar je lekkere BBQ-gerechten en verfrissende drankjes kan bestellen.

Op het menu staan gerechten zoals fries (€4,50), de cajun cauliflower wings (€9), nachos (€6,50) en verschillende burgers (rond de €10), om er een aantal te noemen.

Gewoon een drankje doen bij de Maaskantine kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende co*cktails en mixes. Ze raden zelf aan om een pitcher te nemen, zodat jezelf geld bespaard.

Lees je dit in de zomer? Grote kans dat er toffe events zijn bij de Maaskantine. Ontdek onze zomer agenda voor Rotterdam!

Adres

Plantagelaan 2, 3063 NG Rotterdam

Dat waren 36 restaurants in Rotterdam waar je lekker én betaalbaar kunt eten! Heb jij nog een gouden tip? We horen het graag in de reacties hieronder.

Op verkenning in onze stad? Ontdek ook deze leuke dingen om te doen in Rotterdam of ga op een leuk uitje in onze havenstad.

Heb je in dit artikel een leuk betaalbaar restaurant gevonden waar je graag heen wilt? Check dan altijd even het adres en de prijzen van de gerechten via de website van het restaurant, aangezien dit veranderd kan zijn tussen het moment dat wij het hebben geschreven en dat jij dit leest. Veel plezier!

36 Leuke & betaalbare restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6582

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.