1099-formulieren corrigeren: een startersgids | Doola (2024)

How To

Taal:

1099-formulieren corrigeren: een startersgids | Doola (1)

Door Marc Guberti

Gepubliceerd op 27 februari 2023 Bijgewerkt op 4 mei 2023 4 min gelezen Bijgewerkt op 4 mei 2023

1099-formulieren corrigeren: een startersgids | Doola (2)

1099-formulieren zijn van cruciaal belang op de belastingdag, maar met veel 1099-formulieren en weinig tijd is het gemakkelijk om een ​​fout te maken. Het invullen van de verkeerde gegevens, het indienen van het verkeerde formulier of het gebruik van lichte inkt kan tot fouten leiden. Als fouten te lang onopgemerkt blijven, kunt u belastingboetes krijgen. Het corrigeren van 1099-formulieren kan de IRS van u afhouden en u helpen uw financiën op orde te houden. Dit artikel zal enig licht werpen op hoe u 1099-formulieren kunt corrigeren.

Wat zijn 1099-formulieren

Als u voor een werkgever werkt, krijgt u een W-2-formulier dat u hiervoor gebruikt belastingdoeleinden. Maar niet iedere werknemer heeft een voltijdbaan. Sommige mensen zijn onafhankelijke contractanten en freelancers en verdienen inkomsten uit meerdere klanten in plaats van uit één baas. Zelfs als u fulltime werkt, heeft u misschien een bijbaan, aandelen die dividend uitkeren of een huurwoning die cashflow genereert. Wat gebeurt er met dit inkomen? Het is eigenlijk een algemene belastingvraag.

Met 1099-formulieren kunt u belastbaar inkomen rapporteren dat niet uit een voltijdbaan komt. U moet deze inkomsten aangeven voor belastingdoeleinden, en hoewel sommige klanten 1099-formulieren naar uw adres sturen, moet u mogelijk 1099-formulieren voor andere klanten maken. De IRS vereist dat freelancers al hun inkomsten rapporteren, zelfs als ze geen formulier van een van hun klanten hebben ontvangen.

Veelvoorkomende 1099-fouten die een correctie vereisen

1099-formulieren maken het gemakkelijker om andere soorten inkomsten aan de belastingdienst te melden IRS. Maar als u onderweg fouten maakt, kunnen correcties nodig zijn en uw belastingen ingewikkelder worden. Dit zijn de fouten die u moet vermijden:

  • Vergeten een formulier in te vullen: Sommige mensen vergeten niet alles wat ze maken te rapporteren, en dit komt vaker voor bij freelancers met veel klanten. Door een volledige lijst van uw klanten op te stellen en deze direct bij de hand te hebben, kunt u uw belastbaar inkomen onder controle houden.
  • Gebruik van onjuiste informatie op het formulier: Zorg ervoor dat u uw gegevens en de gegevens van de klant correct noteert. Controleer of de adressen overeenkomen met elke klant, in plaats van dat u gegevens voor verschillende klanten door elkaar haalt. Sommige boekhoudsoftware houdt deze informatie voor u bij, wat het proces eenvoudiger maakt.
  • Schrijven met lichte inkt: De IRS gebruikt een machine om de formulieren te verwerken. U kunt een formulier 1099 op uw computer invullen, maar als u het in plaats daarvan moet opschrijven, zorg er dan voor dat u donkere inkt gebruikt, zodat de machine het formulier gemakkelijk kan ontcijferen.
  • Formulier 1096 vergeten: U moet dit verzendformulier indienen voor elk type 1099. U kunt de vereiste voor formulier 1096 echter omzeilen als u uw belastingen elektronisch indient.
  • Een onjuist belastingbetaleridentificatienummer (TIN) of burgerservicenummer (SSN) doorgeven: Als u het verkeerde nummer opgeeft, zal de IRS niet het verband leggen tussen het indienen van uw belastingen. Dit kan resulteren in een melding van de Belastingdienst. Mogelijk krijgt u zelfs een boete.

Hoe u 1099-formulieren kunt corrigeren

Niemand is perfect. U kunt een fout maken op een 1099-formulier, maar wat gebeurt er dan? De manier waarop u uw 1099-formulier corrigeert, is afhankelijk van het soort fout. 1099-formulierfouten worden onderverdeeld in twee typen: Type 1-fouten en Type 2-fouten.

Type 1-fouten

Deze 1099 vormfouten worden beschouwd als Type 1-fouten:

  • Het verstrekken van een onjuiste naam of adres voor de begunstigde
  • Het invullen van het verkeerde bedrag op uw formulier
  • Het verkeerde vakje aanvinken
  • Het verstrekken van een onnauwkeurige code

Er is ook sprake van een Type 1-fout als u een formulier heeft ingediend dat u niet hoefde in te dienen. Belastingbetalers moeten de volgende stappen ondernemen om een ​​type 1-fout te corrigeren:

  • Dien het juiste formulier in met bijgewerkte en nauwkeurige informatie
  • Vink het vakje ‘GECORRIGEERD’ aan, dat meestal bovenaan het formulier staat
  • Dien het gecorrigeerde formulier in

Als u het gecorrigeerde formulier 1099 opstuurt, moet u dit samen met formulier 1096 opsturen. Als u het gecorrigeerde formulier niet opstuurt, hoeft u formulier 1096 niet te verstrekken. Ongeacht of u het formulier opstuurt of elektronisch indient, u zult moet het rode exemplaar A naar de IRS sturen.

Type 2-fouten

Type 2-fouten bestaan ​​uit het volgende:

  • Het verstrekken van onjuiste informatie over de begunstigde of ontvanger, inclusief een onjuist TIN
  • U heeft het verkeerde formulier ingevuld: sommige 1099's verwerken specifieke inkomstenstromen, terwijl andere divers zijn

Belastingbetalers die een type 2-fout maken, kunnen de volgende stappen ondernemen om deze te corrigeren:

  • Dien twee formulieren 1099 in.
  • Vink het vakje GECORRIGEERD aan op het eerste formulier. Het moet dezelfde informatie bevatten als het originele formulier, maar bevat nullen voor alle bedragen op het formulier.
  • Vink het vakje GECORRIGEERD op het tweede formulier niet aan. Dit formulier 1099 zou accuraat moeten zijn. Het is in wezen een reset waarbij u de juiste informatie kunt verstrekken.

Het protocol voor Type 1-fouten is hetzelfde als voor Type 2-fouten. U moet de 1099-formulieren opsturen of elektronisch indienen met een rode kopie A. Belastingbetalers die hun bijgewerkte formulieren opsturen, hebben formulier 1096 nodig, terwijl belastingbetalers die hun formulieren elektronisch indienen, formulier 1096 niet nodig hebben.

Tips om te voorkomen dat u deze fouten maakt

Fouten in het belastingformulier kunnen leiden tot extra complicaties en IRS-controle. Hoewel deze fouten zeldzaam zijn, kunt u deze preventieve maatregelen nemen om de kans op een soepel belastingseizoen te vergroten:

  • Controleer uw formulier voordat u het verzendt: Als u uw 1099-formulieren een paar minuten bekijkt, kunt u later veel hoofdpijn besparen. Het is de moeite waard om ze nog eens te controleren.
  • Houd een lijst bij van uw klanten en inkomstenstromen: Niet iedere belastingbetaler onthoudt elke mogelijke vorm. Door een lijst met uw inkomstenstromen op te stellen, kunt u 1099's onthouden die u anders misschien bent vergeten.
  • Haast je niet: Het is gemakkelijker om fouten te maken en waardevolle informatie te vergeten als u zich door het belastingseizoen haast. Een langzame en gestage aanpak kan de kans op het maken van fouten verkleinen.

Het bijhouden van uw formulieren

Het kan overweldigend zijn om op de hoogte te blijven van uw inkomstenstromen en formulieren. Als u een onafhankelijke contractant bent of meerdere nevenoptredens heeft, ontvangt u mogelijk verschillende formulieren, en het is mogelijk dat een van deze tussen de fouten valt. Als u uw formulieren wilt bijhouden en uw financiën op orde wilt hebben, a goede boekhoudsoftware kan je op het goede pad brengen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb je om een ​​1099-formulier te corrigeren?

Belastingbetalers hebben drie jaar de tijd om een ​​1099-formulier te corrigeren.

Hoe dient u elektronisch een gecorrigeerd 1099-nummer in?

U kunt uw 1099-formulier bij veel platforms elektronisch indienen. Zodra u de juiste software heeft gevonden, volgt u de instructies om een ​​1099-formulier elektronisch in te dienen. Misschien wilt u ook eens met een belastingprofessional spreken.

Kan ik een 1099-formulier corrigeren door interlineatie?

Ja. U kunt onjuiste informatie doorstrepen en de juiste informatie ernaast plaatsen. U kunt echter geen enkel deel van het document “wit maken”.

Hoe laat kunt u de gecorrigeerde 1099-belastingformulieren ontvangen?

Gecorrigeerde 1099-belastingformulieren komen doorgaans eind februari binnen bij uw werkgever.

1099-formulieren corrigeren: een startersgids | Doola (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5938

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.